Planera ditt tält efter väder

Att bo på camping hör till festivalandan. Det skapas en gemenskap på campingplatserna som är härlig att delta i, och ofta lär man känna mycket nytt folk i samband med detta. Har man tur får man riktigt sköna grannar i tältet bredvid som man kan hänga med mellan spelningarna, och i värre situationer hamnar du bredvid ett gäng som tycker att sömn är överskattat – och som istället festar dygnet runt.

Anpassa tältet efter väderleken
För den erfarne har du säkerligen upplevt både soliga festivaler och regniga festivaler. Vädret kan bjuda på lite vad som helst, men det viktiga är bara att du är förberedd på det. Under soliga och varma festivaler kan tältet bli oerhört varmt på mornarna, så försök att hitta en plats med skugga för att slippa vakna upp i ökenhetta.

inuti tältet
Se till att ha det torrt och behagligt inuti tältet!

 

Om det istället regnar och är blött så är det A och O att hålla dina saker torra, så att du inte drar på dig en förkylning i det hela för att du går omkring i blöta kläder hela dygnen runt. Man kan köpa särskilda påsar med förslutning på, som många simmare använder under långturer. Men en ekonomiskare variant är att du ser till att ta med dig påsklämmor och vanliga påsar, som du kan förvara sakerna i. Men se gärna till att du har klämmor med kvalitet, som inte släpper igenom något alls.

Ett tips är att köpa de från www.klammor.se som har bra klämmor som klarar av att hålla tätt!

Införskaffa ett bra lås
Eftersom du inte kommer att kunna bevaka tältet hela dagarna är det även bra att du har ett bra lås på tältet under tiden du springer runt bland spelningarna. De viktigaste värdesakerna ska du såklart bära med dig, men du vill inte råka ut för stöld av kläder, skor eller annat heller. Det blir aldrig en rolig upplevelse.