Organisera festival

Det är kul att gå på festival, något som nog knappast förvånar den som följt oss ett tag. Men det är också kul att arrangera event, festivaler och liknande, vilket vi skrivit lite om tidigare. Men det är också någonting som lätt kan bli kaotiskt, speciellt om det gäller en lite större festival med många band som ska komma. Det blir lätt lite kaotiskt, och det finns en risk att det blir pannkaka av det hela. En bra festivalarrangör vet hur viktigt det är att allt fungerar som det ska, och vikten av att vara riktigt organiserad. Det gäller att använda rätt verktyg, för att få lite ordning på det hela.

Verktyg på nätet
För att hålla reda på alla band, och alla andra som man behöver ha kontakt med, så rekommenderar vi ett CRM online. Ett CRM gör att det blir betydligt enklare att ha koll på allt som man… behöver ha koll på. Ett CRM är ett kundhanteringssystem, och vad gäller festivaler är det banden och alla andra som man behöver betala som är kunderna (även om det också är hjälpsamt för att ha koll på alla frivilliga). Att det är webbaserat förenklar också otroligt. Mc, PC, Linux, smartphone… Har det en webbläsare så går det att använda.

Att det är webbaserat innebär också att man slipper ladda ner saker. Har man tillgång till internet så går det att nå. Det gör det också enkelt att använda av fler än en (att arrangera en festival på egen hand är ingenting vi rekommenderar), så att alla som behöver lätt har tillgång till väsentlig information. För den som arrangerar festivaler så är ett bra CRM ett måste, enligt oss. Det gör det så mycket enklare att få en överblick över hela evenemanget, så att man slipper obehagliga överraskningar i sista sekunden.