Kan du inte få nog av att campa?

En sak som kommer automatiskt med festivaler är provsmakningen av campinglivet. Faktum är att det inte är så olikt det egentliga campinglivet runt om på Sveriges olika campingar. Den enda stora skillnaden är egentligen att musiken inte är så högljudd, toaletter och duschar är fräschare samt att det är en större demografisk variation. Annars är det samma typ av känsla, med det nära och intima där det är lätt att umgås med sina grannar och förenas i en mängd olika intressen. Det är kanske det som många uppskattar allra mest med campingar – den sociala biten som närmast löser sig självt.

Prova på det riktiga

Anders Zorns Flickan från Älvdalen.
”Flickan från Älvdalen, Zorn.
Camping på festivaler är egentligen ett ganska sekundärt syfte – det som är det viktigaste är att man umgås med sina vänner, träffar mängder av nytt folk och samtidigt lyssnar på sina favoritartister live. För er som har varit på festival så känner ni säkert igen er i att umgänget kring tälten var det man kanske minns allra mest från den sommaren, och det här är något som är naturligt förekommande på alla riktiga campingplatser runt om i Sverige. Det sociala är extremt viktigt, och det är också därför som många människor år efter år återvänder till samma campingplatser för att återuppta de sociala kontakter man redan skapat, och även träffa nya bekantskaper.

En sådan välbesökt camping är www.alvdalencamping.se. Älvdalen ligger i norra delarna av Dalarna, vilket kanske får det att låta som att det är generellt kallt där. Visst blir det kallt, men det är under vintrarna, och oavsett vilken tid på året ni väljer att besöka denna camping så har området en helt makalöst vacker natur med omkringliggande berg. Det är många som får känslan av att de hade velat stanna längre, och av den anledningen är det också många som återvänder till www.alvdalencamping.se. Om du vill uppleva äkta campingkänsla, samtidigt som du bjuds på det som Sveriges främsta landskap har att bjuda på, så är det till Älvdalen du bör styra din kos.