Funderar du på att arrangera något själv?

Festivaler, fester och andra aktiviteter är ju hur kul som helst. Det är knappast en hemlighet att vi på Festival Tivoli tycker det! Men den här gången tänkte vi inte skriva om festivaler eller andra roliga aktiviteter och var man hittar dem. Eller, i alla fall inte direkt. För det är väl en självklarhet: utan någon som arrangerar dem så blir det inga festivaler (eller andra roliga saker) i vårt land, och varför då inte göra det själv? För det heter ju att själv är bäste dräng, så nog borde man väl då kunna arrangera en toppenfestival?

Hjälp till!
Dock, man behöver knappast göra allting på egen hand, eller ens vara den som drar igång det hela. Att hjälpa till att arrangera en festival, även om man inte är högsta hönset, kan vara roligt och berikande, även om det inte innebär att man själv får se så många band eller delta i lika många fester som om man ”bara” var en vanlig deltagare. Men man får ut någonting annat av det, inte minst en känsla av att ha varit med och bidragit till att skapa något som många människor tyckt om och älskat.

Men att vara med och arrangera en festival är ingen dans på rosor, utan kräver god planeringsförmåga och sinne för ordning och reda. I alla fall hos någon eller några av arrangörerna. För att underlätta kan man därför använda ett verktyg för eventhantering, som förenklar biljettförsäljning, bokning och att hålla reda på allt folk och fä som ska komma. Att använda ett sådant, som exempelvis Magnet, behöver inte vara dyrt och sättet som det underlättar på gör att det snarare skulle bli dyrare att inte göra det. Att arrangera festival är kul – men det får inte bli så kul att man glömmer bort bokade band eller vem som ska upp på scen när!