Friluftsliv till sommaren

Festivaler och annat skoj är ju skoj, men det finns bra mycket mer man kan göra i Sverige under sommarhalvåret, som friluftsliv. Nu kanske någon tycker att det är friluftsliv att gå på festival – bo i tält och så. Men det är inte riktigt det vi tänker på nu, utan mer aktivt friluftsliv. Som att fiska och så. Fiske är både avslappnande och aktivt på samma gång, vilket kanske låter som en självmotsägelse, men så är det faktiskt. Det finns också många typer av fiske, men det vi tänkte tipsa om nu är en specifikt flugfiske, vilket är ett rätt speciellt sätt att fiska på, som det kan krävas lite övning innan man behärskar.

Flugfiskeweekend
Som tur är finns det ställen man kan lära sig på, som Älvdalen Fiske i Dalarna. Där arrangerar man bland annat flugfiskeweekends där man till att börja med får lära sig grunderna, och sedan under kunnig ledning prova på att fiska själv i Österdalälven. Österdalälven brukar sägas vara den bästa platsen utanför Norrland för flugfiske, och även en glad amatör kan fånga fina fiskar där.

En flugfiskeweekend är därför något som vi rekommenderar som ett komplement till sommarens festivalbesök. Betydligt mycket lugnare och med mindre folk, men lika roligt – när man väl fått kläm på hur det hela går till. Och nyfångad fisk är också gott (och nyttigt), vilket blir ett extra plus.